але дуже дратуе, коли звертаєшся на російській (якщо згадувати тут тільки територію України, переважно західну частину), то принципово у відповідь чуєш українську. але то таке.. мають право.
дозвольте не згодитись...На Західній, як це не дивно ТУТ звучить, забули россійську мову, і якщо ви чуєте у відповідь українську, то люди просто відповідають у звичній для себе формі. Нам довелось прожити(за обставинами) там 4 місяці і перевести малого в другий клас місцевої школи..Він через місяць почав вдома говорити українською...через те, що все його оточення так говорить не тільки на уроках, але й в повсякденні. Люди розуміють і польську і россійську, але розмовляють українською..Згадайте, як важко давалась українська нашим політикам, коли вийшов закон про мову..Не думаю, що до того часу вони не розуміли україномовних коллег по депутатству..
Англія взагалі колоніальна держава, то ж їм не звикати, що в інших країнах знають англійську, та й взагалі ця мова претендує на світову, взяти хоча б інтернет.
Буде, коли усюди будуть нею продубльовані написи. А поки що зась. Як на мене, краще б есперанто розвивали, досить гарна задумка.
І англійську взагалі-то знають не так вже й багато людей. Навіть у США вже з цим починаються проблеми ближче до кордону з Мексикою) А південніше - так тим паче, там іспаньска, як-то кажуть "рулить")
В інтернеті є все, чого душа забажає. І користуються нею також... ентузіасти... От якби якесь там собі ООН почало фінансувати безкоштовні центри навчання - ото було б файно))
newsmaker, До речі, американці давно влаштували бескоштовні курсі американської англійської на Україні...Так званий розмовний курс англійської під керівництвом Майкла Готта.-дуже був популярний цього літа...
От халепа, знав би я раніше, може б і приєднався - досить цікаво - халява, та ще й від носіїв мови... А це де таке було? Невже у нашому місті чи лишень у Києві?
newsmaker, в 9 містах України..З вчителем своєї групи досі переписуюсь..Каже, що має велику надїю ще раз потрапити до Кремня..У всякому разі на наступне літо вони планують повернутися до нас..
Буду вдячний (та мабуть і не я один), якщо це якось проанонсується хоча б на цьому форумі) Бо багацько речей отакот і залишаються поза увагою, як не прикро
Західну Україну добровільно приєднали до усієї (трошки перекроїли території, переселили декого у Сибір, чи Польшу і теж, звісно, добровільно) тільки у 1939 році, а Закарпаття і Буковину лише у 1946, тому менталітет там відмінний від нашого. Що цікаво, так це те, що вони, якось підсвідомо, дуже чітко розрізняють своїх російськомовних жителів (ставляться до них цілком лояльно) і занадто амбіційних приїжджих росіян. А люди всюди є різні, як у нас, так і у росіян, хороша людина, чи не дуже - це не національна ознака...
--------------------
Midnight Man
Вы никогда не сумеете решить возникшую проблему, если сохраните то же мышление и тот же подход, который привёл вас к этой проблеме. Альберт Ейнштейн
Сьогодні читав трохи про Че Гевару, ну а раніше фільм гарний про нього дивився - "Щоденники мотоцикліста", так оце собі подумав - як воно дивно буває - людина народилася в Аргентині, у сім`ї архітектора ірландського походження, зробила революцію на Кубі, а вмерла у Болівії, де з революцією трошки не вийшло... А у нашому місті ще й розважальний заклад кляті капіталісти назвали його іменем. Хоча старе авто у якості ді-джейського пульту - це прикольно)
"Лівий" - не як політична орієнтація (Ернесто Че Гевара), а як результат психологічного тесту, який викладений у темі: "Наши политики и чиновники-золотой генофонд..."
--------------------
Midnight Man
Вы никогда не сумеете решить возникшую проблему, если сохраните то же мышление и тот же подход, который привёл вас к этой проблеме. Альберт Ейнштейн